Kırıkkale, Meydana inan ilk Şehir

Kırıkkale, Meydana inan ilk Şehir

Kırıkkale'de, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde şehitler dualarla yad edildi.

A+ A-

Kırıkkale'de, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci  yıl dönümünde şehitler dualarla yad edildi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Demokrasi ve Cumhuriyet meydanında yaptığı konuşmada, Kırıkkale 15 Temmuz’da meydana ilk inen şehir olduğunu hatırlatarak. Kırıkkaleli olduğumla guru duyuyorum ifadelerini kullandı.
 
Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi Kırıkkale Valiliği ve Belediye tarafından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dev ekrandan izledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak şehitler için de dualar edildi. Daha sonra Belediyemiz Mehteran Takımı konserine Kırıkkaleliler eşitlik etti.

Kırıkkaleli olmaktan gurur duyuyorum
Belediye Başkanı Mehmet Saygılı '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'de yaptığı konuşmada, ‘’Mesele ne zaman bayrak, ne zaman vatan, ne zaman millet denildiğinde hiç terettüd etmeden hazırım diyen mensubu olmaktan gurur duyduğum Kırıkkaleli hemşehrimlerim. 5 yıl önce hainler darbe yapmak istedi.  Rabim onları muaffak etmedi tank ile çıktılar halkımız kazandı. Sizlerle ne kadar guru duysak azdır.  15 Temmuz’da meydana ilk inen Kırıkkale’dir Cumhurbaşkanımız davetinden önce meydanımız doluydu. Biz nüfusuna göre en fazla şehit veren iliz bizler burada sıkıntı yaşamadık hemşehrilerimiz Ankara’ya akın etti. Şehitlerimiz gazilerimiz var, Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Gazilerimize uzun ömürler diliyorum . Kırıkkaleli olduğumla gurur duyuyorum’’  Şeklinde konuştu.

Belediye tarafından ikramda bulunuldu
Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Ve Vali Yunus Sezer’in konuşmasının ardından Belediye Mehtaran Ekibinin  konserinin ardından Belediye tarafından hazırlanan ikramlar protokol üyeleri tarafından meydanı dolduran vatandaşlarımıza  dağıtıldı. Etkinlik Demokrasi nöbeti ve 15 Temmuz 2016 vatandaşları meydana çağırmak için okunan selanın tekrar aynı saatte okunması ile devam etti.


Bu haber toplam 810 defa okunmuştur